حرفهای به عنوان مهندس پلیمر، میتواند به شما این امکان را بدهد که از تحصیلات و تجربه خود برای ایجاد محصولات نوآورانه استفاده کنید. مسئولیتهای یک مهندس پلیمر ممکن است شامل کار با پلیمرهای موجود یا توسعه پلیمرهای جدید باشد.
یادگیری در مورد الزامات و انتظارات یک مهندس پلیمر میتواند به شما در تعیین اینکه آیا این انتخاب شغلی مناسبی برای شما هست یا خیر، کمک کند. در این مقاله به معرفی شغل مهندس پلیمر و بازار کار آن میپردازیم:
مهندس پلیمر چیست؟
مهندس پلیمر حرفهای است که با توسعه و ساخت پلیمرهایی مانند نایلون، اپوکسی و پلاستیک کار میکند. یک مهندس پلیمر ممکن است با پلیمرها، در نقشهای مختلفی سرو کار داشته باشد، از جمله توسعه پلیمرهای جدید و یافتن موارد استفاده برای پلیمرهای موجود.
علم پلیمر اغلب به توسعه مواد با کیفیت بالاتر برای ایجاد اقلام روزمره از طریق تحقیقات پیشرفته کمک میکند. به عنوان مثال، یک دانشمند پلیمر ممکن است یک سطح نچسب جدید برای خط تولید تابههای پختوپز ایجاد کند و تجربه آشپزی راحتتری را در اختیار مصرفکنندگان قرار دهد.
وظایف مهندس پلیمر
یک مهندس پلیمر مسئولیتهای مختلفی در رابطه با ایجاد و استفاده از پلیمرها دارد، از جمله:
ملاقات با اعضای ارشد یک شرکت برای بحث در مورد برنامههای توسعه
تجزیه و تحلیل نیاز به پلیمرها در یک پروژه یا در طراحی محصول
طراحی قالب برای ساخت اقلام پلیمری
برنامهریزی روشهای توسعه و ایجاد محصولات با استفاده از پلیمرها
نظارت بر فرآیند ایجاد برای اطمینان از تولید دقیق
ارزیابی نتایج ایجاد پلیمرهای جدید برای تعیین نقاط قوت و ضعف
برنامههای تنظیم برای محصولات پلیمری برای پاسخ به اطلاعات به دست آمده از طریق ارزیابی
چگونه مهندس پلیمر شویم
این شش مرحله را برای تبدیل شدن به یک مهندس پلیمر دنبال کنید:
مدرک لیسانس بگیرید
برای کار در مهندسی پلیمر، ابتدا در دانشگاه برای کسب مدرک لیسانس شرکت کنید. رایجترین گزینهها برای مهندسان مشتاق پلیمر، رشتههای مهندسی مانند مهندسی پلیمر، مهندسی شیمی و مهندسی مواد است. دورههای مهمی که باید مطالعه کنید شامل دروس ریاضی، شیمی و مهندسی است که میتواند به شما کمک کند تا مهارتهای علمی و فنی مورد نیاز برای یک مهندس پلیمر را به دست آورید.
در یک برنامه کارآموزی ثبت نام کنید
فرصت کارآموزی به شما امکان میدهد در یک آزمایشگاه پلیمری یا محیط تولید، کار کنید. این میتواند تجربه مستقیم کار در این زمینه و فرصت کار در کنار مهندسان پلیمر با تجربه برای مشاهده نحوه کار آنها را برای شما فراهم کند. هم میتواند هنگام درخواست برای نقشهای مهندس پلیمر مفید باشد، زیرا تجربه کاری قبلی را برای درج در رزومه به شما ارائه میدهد.
تصمیم بگیرید که آیا مدرک پیشرفته را دنبال کنید یا خیر
اگرچه لازم نیست، اما کسب مدرک کارشناسی ارشد ممکن است به شما در یافتن کار یا پیشرفت در حرفه خود کمک کند. به این دلیل است که یک برنامه کارشناسی ارشد میتواند آموزش عمیقتری را در زمینه مهندسی پلیمر به شما ارائه دهد تا هنگام شروع اولین موقعیت خود دانش بیشتری داشته باشید.
یک رزومه پایه تهیه کنید
یک رزومه قوی هنگام درخواست برای موقعیتهای مهندس پلیمر مهم است؛ زیرا به شما امکان میدهد پیشینه تحصیلی و تجربیات مرتبط خود را به نمایش بگذارید. هنگام طراحی رزومه خود، بر مهارتها و مسئولیتهایی که برای مهندسی پلیمر اعمال میشود تمرکز کنید.
اگر میخواهید مشاغلی را که مستقیماً به این رشته مرتبط نیستند، بگنجانید، سعی کنید وظایفی را که انجام دادهاید و مربوط به موقعیتهای مهندس پلیمر است، شرح دهید.
برای پستهای مهندس پلیمر اقدام کنید
به دنبال فرصتهای شغلی مهندس پلیمر باشید که با مدارک و آرزوهای شغلی شما همخوانی دارد. لیست مشاغل را برای هر موقعیتی که برای آن درخواست میدهید بخوانید و رزومه خود را برای مطابقت بامهارتها و وظایف ذکر شده در صورت امکان بهروز کنید. همچنین ممکن است بخواهید که یک توصیهنامه اضافه کنید، یا یک کارفرما ممکن است نامهای با اطلاعات خاص درخواست کند.
حقوق و بازار کار مهندس پلیمر
کار به عنوان یک مهندس پلیمر یک فرصت حرفهای بالقوه پرسود است. سطوح حقوق و دستمزد مهندسان پلیمر بر اساس نوع کاری که انجام میدهید، تجربه شما و اندازه شرکت شما متفاوت است. اگرچه در حال حاضر اطلاعات حقوق و دستمزد برای مهندسان پلیمر در دسترس نیست، رشته مهندسی مواد دارای میانگین حقوق 10 تا 40 میلیون در ماه است.
اداره آمار کار همچنین رشد متوسط 8 درصدی را برای مهندسان مواد از سال 2022 تا 2030 پیش بینی کرده است.
مهارتهای مهندس پلیمر
توسعه مهارتهای کلیدی میتواند به شما کمک کند تا برای شغلی بهعنوان یک مهندس پلیمر آماده شوید. مهارتهای مهمی که باید در هنگام دنبالکردن این حرفه روی آنها تمرکز کرد عبارتاند از:
طراحی به کمک کامپیوتر
نرمافزار طراحی به کمک کامپیوتر به شما این امکان را میدهد که شماتیکها را به اشکال مختلف برای طرحهای محصول، ایجاد کنید. این یک توانایی مهم برای ایجاد طرحهایی برای محصولات پلیمری است. اگرچه برخی از نقشهای مهندس پلیمر به مسئولیتهای مدلسازی گسترده نیاز ندارند، اما برای بسیاری از موقعیتهای مهندس پلیمر، به طور گستردهای یک مهارت مفید است.
علم شیمی
شیمی مطالعه علمی ماده و واکنشهای شیمیایی است. یادگیری شیمی به شما امکان میدهد واکنشهای شیمیایی مورد نیاز هنگام ایجاد پلیمرها را شناسایی و انجام دهید. درک اصول علمی پشت خلاقیتها همچنین به شما امکان میدهد انتخابهای آگاهانهتری داشته باشید و پلیمرهایی را که با آنها کار میکنید بهتر درک نمایید.
مهارتهای ریاضی
مهارتهای ریاضی به شما امکان میدهد محاسبات عددی را انجام دهید. موقعیتهای زیادی وجود دارد که در آن مهندسان پلیمر احتمالاً محاسباتی را انجام میدهند، مانند تجزیه و تحلیل نتایج یک آزمایش یا محاسبه نسبتهای مورد نیاز برای یک واکنش شیمیایی. تواناییهای قوی ریاضی نیز میتواند به شما در انتخاب دقیق فرمولها و یافتن مقادیر به دست آمده کمک کند.
مهارتهای تحقیق
مهارتهای تحقیق میتواند به شما این امکان را بدهد که با رسانهها به اشکال مختلف مشورت کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد یک موضوع به دست آورید. این یک مهارت مهم برای مطلع ماندن از آخرین تحولات در این زمینه است. مهارتهای پژوهشی همچنین میتواند به شما کمک کند تا در مورد مواد پلیمری که با آنها کار میکنید اطلاعات بیشتری کسب کنید. که ممکن است به شما امکان دهد تصمیمات آگاهانهتری بگیرید و کیفیت محصولات پلیمری را که تولید میکنید بهبود ببخشید.
کار گروهی
کار تیمی توانایی هماهنگ کردن تلاشهای کاری خود با دیگران است. این میتواند یک مهارت مفید برای مهندسان پلیمر باشد؛ زیرا ممکن است در طول یک پروژه پلیمر با سایر مهندسان و کارکنان غیرمهندسی کار کنید. کار تیمی مؤثر میتواند به هر یک از اعضای تیم اجازه دهد تا بالاترین توانایی خود را انجام دهد و کیفیت کلی تلاش تیم را بالا ببرد.
نظرات کاربران