تولید انواع ابریشم به میزان در دسترس بودن برگ درخت توت بستگی دارد که در هر دو نیمکره بین 15 تا 45 درجه عرض جغرافیایی محدود است. بنابراین تنها چین، کره، ژاپن، هند، ایران، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، ویتنام و برزیل بزرگترین کشورهای تولیدکننده ابریشم در جهان هستند. در این مقاله قصد داریم بزرگترین تولید کنندگان ابریشم در جهان را معرفی کنیم:
چگونگی تولید ابریشم
تولید ابریشم با استفاده از کرم ابریشم خانگی است. لارو کرم ابریشم (Bombyx mori) برای تولید ابریشم استفاده میشود. این فرآیند با هزاران تخم پروانه ابریشم که با تغذیه آنها از برگ توت استفاده میشود آغاز میگردد. با پوستاندازی لاروها، چوبی روی آن قرار میدهند تا ابریشم ببافند و تبدیل به پیلهای میشود که بعداً در عرض دو تا سه روز لارو را میپوشاند.
سپس پیلهها را میجوشانند و کرم ابریشم شفیره را از بین میبرند. پیلهها گرفته میشوند و روی یک قرقره باز میشوند. پس از باز کردن، ابریشم به دست آمده برای ساخت ابریشم استفاده میشود. برای تولید یک پوند ابریشم خام به حدود 2500 کرم ابریشم نیاز است. یک پیله در حدود هزار یارد رشتههای ابریشمی دارد.
کاربرد ابریشم
ابریشم به عنوان لباس غیر قابل نفوذ در برابر نیش حشرات موثر است. کاربردهای سنتی ابریشم، شامل لباسهای سلطنتی تا ملافههای ابریشمی است که امروزه به بسیاری از کاربردهای تجاری و صنعتی جدید گسترش یافته است. برخی از این کاربردها در صنعت الکترونیک به عنوان سیم پیچهای عایق گیرندههای بی سیم و تلفنها است. مصارف پزشکی نیز شامل مواد بخیه و پانسمان پزشکی میشود.
در صنعت خودروسازی نیز از ابریشم به عنوان جزء لاستیک استفاده میشود. استفاده نظامی شامل چتر نجات و کیسههای باروت توپخانه است. استفادههای مدرنتر، ابریشم را در ساخت هولوگرامها و سیستمهای دارورسانی گنجانده است. ابریشم از حالت خارقالعاده تا معمولی به یک جزء ضروری تبدیل شده است و حتی در ساخت لیوانهای یکبار مصرف نیز کاربرد دارد.
بزرگترین تولید کنندگان ابریشم در جهان
چین و هند دو تولیدکننده پیشرو ابریشم امروزی هستند. صنعت ابریشم در واقع بین 5000 تا 3000 سال قبل از میلاد در چین آغاز شد و در حدود سال 140 پس از میلاد به هند رسید. جاده ابریشم همچنین قاچاق تخم کرم ابریشم به مدیترانه و از آنجا به بقیه اروپا را تسهیل کرد. ابریشم به دلیل درخشندگی و بافت ظریفش، به سرعت مورد علاقه افرادی شد که توانایی خرید آن را داشتند. این معیار برای سلطنت و به عنوان هدیه برای افراد با قد و قامت بود.
به نوبه خود، مردم طمع به این پارچههای لوکس داشتند زیرا این پارچه پرسودترین کالایی بود که در مسیر جاده ابریشم معامله میشد. این به انگیزههای تولید ابریشم افزود که همچنان نقش خود را به عنوان پارچه مناسب برای سلطنت حفظ می کرد. در زیر برترین تولیدکنندگان ابریشم جهان آورده شده است:
ابریشم چین
چین بزرگترین تولیدکننده ابریشم خام و پارچه ابریشمی در جهان است. پارچههای دستبافت در چین، جایی که نیروی کار ارزانقیمت فراوانی در دسترس است، وجود دارد. درههای سی کیانگ و یانگ تسه پایینی، کیانگ، نواحی سنتی و موطن تولید ابریشم در چین هستند. به همین دلیل است که قیمت ابریشم در چین در مقایسه با بازار بینالمللی نسبتاً پایین است.
چین 60 درصد ابریشم جهان را تولید میکند. ابریشم و پارچه خام را به ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و سایر کشورها صادر میکند. شانگهای، هانگژو و کانتون شهرهای اصلی تولید ابریشم در چین هستند.
ژاپن
ژاپن یکی از تولیدکنندگان مهم ابریشم خام و ابریشم مصنوعی در جهان است. در تولید پارچه و پارچه ابریشمی که عمدتاً الیاف مصنوعی است بسیار پیشرفته است.
پارچه ابریشم طبیعی بیشتر در هونشو مرکزی، به ویژه در اطراف اوکایا و ناگویا قرار دارد. در حالی که کارخانههای ابریشم مصنوعی بیشتر در سواحل غربی و فوکوی، کانازاوا و نیگاتا قرار دارند. کیوتو، گوما و توچیگی مراکز تولیدی هستند.
فرانسه
تولید ابریشم در فرانسه در قرن نوزدهم در درههای رون و شهر لیون توسعه یافت. فرانسه از 70 درصد ابریشم برای محصولات داخلی استفاده میکند که در کارهای روزمره استفاده میشود. امروزه لیون یک مرکز مهم تولید ابریشم در غرب است. فرانسه ابریشم خام را از چین، ژاپن، کره، بلغارستان و یونان وارد میکند.
هند
هند در رتبه چهارم در میان کشورهای پیشرو در تولید محصولات کشاورزی نه تنها دارای سنت قدیمی ابریشم است بلکه جانوران ابریشم غنی نیز دارد. فرآیند ساخت از زمانهای قدیم در هند رواج داشته است. هند یک کشور مهم تولیدکننده ابریشم است که انواع مختلف ابریشم را به کشورهای مختلف صادر میکند.
بیهار، بنگال غربی، مادهیا پرادش، آسام، جارکاند، کارناتاکا، آندرا پرادش، جامو و کشمیر، تامیل نادو و اوریسا دیگر ایالتهای برجسته در تولید ابریشم هستند.
ایتالیا
ایتالیا کشوری پیشگام در تولید نساجی و ابریشم در اروپا است. در قرن شانزدهم، تولید ابریشم در دره رودخانه پو و منطقه پیمونت آلپ، که محل کشت درخت توت بود، آغاز شد. در این منطقه شهر میلان به مرکز نساجی ابریشم تبدیل شد. امروزه میلان مرکز تولید پارچه و پارچه ابریشمی است. ونیز، ژنو، کومو و بورگامو برخی از مراکز تولید پارچه ابریشم هستند.
آمریکا
این کشور صنعت ابریشم بزرگی دارد که به ابریشم مصنوعی جهان فرمان میدهد. بازار ایالات متحده به پوشاک لوکس استاندارد بالا نیاز دارد. به دلیل بازار بزرگ و تقاضای زیاد، ایالات متحده پارچه و پارچه ابریشمی را از چین، ژاپن، فرانسه و ایتالیا وارد میکند.
پرستون نیوجرسی اولین مرکز تولید پارچه ابریشم در ایالات متحده بود. در حالی که اکنون شهرهای اسکرانتون، ویلکس-بار، آلن تاون و ایستون سهم قابل توجهی دارند.
روسیه
تولید ابریشم مصنوعی قبل از انقلاب 1918 در روسیه آغاز شد. روسیه و کشورهای دارای ثروت مشترک مقادیر زیادی ابریشم خام و مصنوعی را تولید میکنند. در روسیه بزرگترین منسوجات ابریشم، مرکز تولید منطقه مسکو-تولا است. علاوه بر اوکراین و تمام کشورهای آسیای مرکزی مقادیر زیادی تولید میکنند.
پاکستان
تولید ابریشم یک صنعت قدیمی خانگی در پاکستان است، اما کارخانه نساجی ابریشم مدرن در سال 1948 در کراچی ساخته شد. پاکستان از ابریشم مصنوعی برای تولید پارچه استفاده میکند. فیصل آباد، کراچی، گجرانوالا، شیخپورا، حیدرآباد، خیرپور، پیشاور، سوات مراکز اصلی تولید پارچه ابریشم در پاکستان هستند.
چین، ژاپن، تایوان، کره جنوبی کشورهای بزرگ آسیایی هستند که بیش از 50 درصد منسوجات و پارچههای ابریشمی را به کشورهای دیگر صادر میکنند. در حالی که ایتالیا، فرانسه، بریتانیا، فدراسیون روسیه، هند، اندونزی و مالزی، ایالات متحده نیز مقادیری از منسوجات ابریشم را به کشورهای دیگر صادر میکند.
نظرات کاربران