امروزه زندگی روزمره بیش از هر زمان دیگری در تاریخ بشریت با فناوری مرتبط است. مزایای فناوری بسیار زیاد است، از امکانات مدرن و اطلاعات فوری گرفته تا فناوری اتوماسیون و اینترنت اشیا. با وجود تمام مزایای فناوری، جنبههای تاریکی نیز در آن وجود دارد. خطرات بالقوه در پشت هر پلت فرم و وسیلهای نهفته است. یکی از این خطرات، تهدیدات امنیت سایبری است. در این مقاله به بررسی امنیت سایبری، چشمانداز شغلی و چگونگی تبدیل شدن به یک متخصص امنیت سایبری می پردازیم.
امنیت سایبری
به بیان ساده، امنیت سایبری عمل محافظت از شبکهها، برنامهها و سیستمها در برابر حملات دیجیتال است. حملات دیجیتال، همچنین به عنوان حملات فناوری اطلاعات (IT) شناخته میشوند، هدف آنها تغییر، دسترسی و از بین بردن دادههای حساس است. نتیجه یک وقفه در جریان تجارت است. یک حمله IT همچنین به دنبال اخاذی از قربانیان ناآگاه است.
چرا امنیت سایبری مهم است؟
مواردی که باعث اهمیت شغل امنیت سایبری میشوند عبارتند از:
شهرت شرکت
جدا از پیامدهای مالی نقض دادهها، یک شرکت میتواند به سرعت پس از یک حمله امنیت سایبری شهرت خود را از دست بدهد. به این دلیل که مصرف کنندگان ممکن است دیگر اعتماد نداشته باشند که اطلاعات آنها با نام تجاری ایمن است.
حملات سایبری پیچیده تر هستند
با گذشت زمان، جرایم سایبری پیچیدهتر شده است. مهاجمان منابع و تاکتیکهای زیادی دارند. برخی از این روشها شامل باج افزار، بدافزار و مهندسی اجتماعی است.
پیامدهای مالی
مطالعهای در مورد بار مالی حملات سایبری انجام شده است. این مطالعه با عنوان هزینههای پنهان جرایم سایبری تخمین میزند که جهان سالانه بیش از یک تریلیون دلار به دلیل جرایم سایبری ضرر میکند. بهغیر از پول، برخی انگیزههای دیگر برای جرایم سایبری شامل انگیزههای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است.
کارشناس امنیت سایبری
کارشناسان امنیت سایبری متخصصان فناوری اطلاعات هستند که از سیستم یا نرم افزار شبکه سازمان محافظت میکنند. آنها سیستمهای امنیتی را طراحی، آزمایش، اجرا و ارزیابی میکنند.
کارشناسان امنیت سایبری باید دانش کاملی از تست آسیبپذیری داشته باشند. آنها همچنین باید بتوانند آسیبپذیریهای احتمالی را شناسایی کنند. علاوه بر این، آنها باید با محصولات آشنا باشند و راهبردهای مؤثر مداخله تهدید و پیشگیری را بدانند.
وظایف یک متخصص امنیت سایبری
این متخصصان معمولاً در سازمانها کار میکنند تا به تهیه و نصب سیستمهای جدید امنیت سایبری کمک کنند. اکثر متخصصان امنیت، بخش بزرگی از حرفه خود را بر روی پروژههای کوتاهمدت کار میکنند. گاهی اوقات، آنها ممکن است بتوانند نقشهای دائمی داشته باشند.
در زیر وظایف و مسئولیتهای معمول یک متخصص امنیت سایبری آمده است:
– ردیابی و ارزیابی شبکه سازمان جهت جلوگیری از نقض دادهها و حملات
– تجزیه و تحلیل و ارزیابی تهدیدات بالقوه برای شبکه سازمان
– ایجاد گزارشهای فنی در مورد وضعیت امنیتی سازمان
– اجرای رمزهای عبور غیرقابلنفوذ، رمزگذاری و فایروالها برای جلوگیری از نفوذ
– آموزش به بخشهای دیگر سازمان در مورد اهمیت امنیت سایبری
– به روز بودن با آخرین روندها در امنیت سایبری بینالمللی
مراحل تبدیل شدن به یک متخصص امنیت سایبری
مسیر شما برای تبدیل شدن به یک متخصص امنیت سایبری میتواند اشکال مختلفی داشته باشد. بااینحال، مهمترین الزامات تجربه قبلی، دانش فنی و گواهینامههای امنیت سایبری است.
صرف نظر از شغل یا سازمان دقیق، این مراحل میتواند شما را به سمت یک حرفه موفق در حوزه امنیت سایبری راهنمایی کند:
مرحله 1: آموزش ببینید
در حالی که همه نقشهای امنیت سایبری به آموزش رسمی نیاز ندارند، برخی از کارفرمایان اشخاصی را ترجیح میدهند که دارای نوعی تحصیل باشند. یک مدرک کاردانی با تجربه کاری کافی ممکن است بسته به کارفرما کافی باشد. کارشناسان آیندهنگر امنیت سایبری، باید دریافت مدرک لیسانس در فناوری اطلاعات، امنیت سایبری یا علوم کامپیوتر را در نظر بگیرند.
مرحله 2: گواهینامه یا مدرک تحصیلی دریافت کنید
اگرچه برای همه نقشهای سطح پایه امنیت سایبری نیازی به گواهینامه نیست، داشتن یک گواهینامه میتواند رزومه شما را تقویت کند و شایستگیهای شما را به کارفرمایان بالقوه نشان دهد. متخصصان امنیت سایبری که مجموعه مهارتهای خود را گسترش میدهند و با آخرین چارچوبها و مقررات به روز هستند، معمولاً در هر سازمانی ارزشمندتر هستند. آنها همچنین حقوقهای سنگینتری دارند.
مرحله 3: کسب تجربه
صدور گواهینامه و آموزش در موقعیتهای تخصصی امنیت سایبری ضروری است. با این حال، کارفرمایان معمولا کسانی را که تجربه کاری مرتبط در زمینههای فناوری اطلاعات یا علوم کامپیوتر دارند، ترجیح میدهند.
شما میتوانید از طریق مشاغل سطح مقدماتی یا دورههای کارآموزی دانشگاهی در علوم کامپیوتر یا فناوری اطلاعات، تجربه کسب کنید. برخی از نقشهایی که ممکن است برای کارآموزان باز باشد عبارتاند از سرپرست امنیت، مدیر شبکه یا سرپرست سیستم. چنین تجربه کاری رزومه شما را تقویت میکند. به شما امکان میدهد با افراد حرفهای ارتباط برقرار کنید که میتواند هنگام جستجوی شغل مفید باشد.
مرحله 4: مهارت های سخت افزاری و نرم افزاری را توسعه دهید
مهارتهای سخت یا فنی برای انجام وظایف یک متخصص امنیت سایبری ضروری است. در مقابل، مهارتهای نرم مانند توانایی رهبری میتواند به رشد حرفهای در این زمینه کمک کند. هر دو مجموعه مهارت برای ایجاد یک شغل عالی مهم هستند.
مهارتهای فنی برای کارشناسان امنیت سایبری ضروری است و مهارتهای دقیقی که شما نیاز دارید ممکن است از یک محل کار به محل دیگر متفاوت باشد. در زیر مهارتهای هر متخصص امنیت سایبری آورده شده است:
– طراحی و ارزیابی معماری شبکه
– اصول رایانش ابری و شبکههای کامپیوتری را بدانید
– ساخت و مدیریت سیستمعامل
– تسلط بر زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون، جاوا و سی پلاس پلاس
– دانش گستردهای از ممیزیهای امنیتی
– درک کامل از VPNهای اساسی، اصول آنتیویروس و فایروالها
– آشنایی با پلتفرمهای پایگاهداده MySQL
– آشنایی با پروتکلهای مورد استفاده برای شناسایی و جلوگیری از نقض فایروال
بازار کار متخصص امنیت سایبری
در حال حاضر تقاضای بسیار زیادی برای کارشناسان امنیت سایبری در بخشهای مختلف از جمله بخش دولتی و خصوصی، بانکهای بزرگ چند ملیتی و کسب و کارهای مستقل کوچکتر یا خیریه وجود دارد. این یک زمینه به سرعت در حال رشد است و پتانسیل کار در صنایع مختلف به عنوان یک متخصص امنیت سایبری وجود دارد.
شما احتمالاً نقشهای مدت معینی را بر عهده خواهید گرفت، با این حال، یک نقش تمام وقت بسته به نیازهای کسب و کار ممکن است امکانپذیر باشد. بسیاری از کارشناسان امنیت سایبری در نهایت به صورت خوداشتغالی یا در نهایت به صورت مشاورهای کار میکنند.
نظرات کاربران