0

روانشناسی رنگ ها در کسب و کار

روانشناسی رنگ ها در کسب و کار

آیا می‌دانستید که رنگ‌ها می‌توانند بر خلق‌وخو و احساسات ما تأثیر بگذارند؟ مطالعات نشان داده‌اند که رنگ‌های مختلف می‌تواند واکنش‌های متفاوتی را از افراد برانگیزد. امروزه بحث انتخاب رنگ‌های مناسب و تاثیرگذار در کسب و کار از اهمیت زیادی برخوردار است. مثلا در رستوران‌ها بیشتر از رنگ قرمز استفاده می‌شود زیرا این رنگ باعث افزایش اشتها می‌گردد. در این پست، ما قصد داریم روان‌شناسی رنگ‌ها در کسب و کار را بررسی کرده و نکاتی را در مورد نحوه استفاده از آنها برای افزایش بازدهی به شما ارائه دهیم.

روانشناسی رنگ چیست؟

روانشناسی رنگ به روشی اشاره دارد که رنگ‌ها می‌توانند بر احساسات و خلق‌وخوی ما تأثیر بگذارند. این بدان معناست که رنگ‌ها بر ادراکات و رفتارها اثر دارند. البته واکنش همه افراد به رنگ‌ها یکسان نیست و عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر نحوه واکنش فرد به یک رنگ خاص تأثیر بگذارد. اما به‌طورکلی، برخی از رنگ‌ها هستند که نشان داده‌اند واکنش‌های خاصی را ایجاد می‌کنند. در بازاریابی، درک روان‌شناسی رنگ‌ها بسیار مهم است تا بتوانید از آنها به نفع خود استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر در تلاش برای افزایش بازدید در وب سایت خود هستید، ممکن است بخواهید به جای قرمز از رنگ آبی استفاده کنید. رنگ آبی با آرامش و قابلیت اطمینان همراه است. از سوی دیگر، رنگ قرمز اغلب با خطر یا هیجان همراه است. در حالی که این ممکن است برای وب‌سایتی که فعالیت‌های با آدرنالین بالا مانند چتربازی را به فروش می‌رساند خوب عمل کند و احتمالاً بهترین رنگ برای سایتی که بیمه می‌فروشد نیست. در اینجا به تفکیک هر رنگ و احساساتی که معمولاً با آن مرتبط است آورده شده است:

قرمز – اشتیاق، هیجان، خطر

نارنجی – شادی، سرگرمی

زرد – خوش‌بینی، شادی

سبز – شفا، رشد، باروری

آبی – قابلیت اطمینان

بنفش – خلاقیت، تجمل

سیاه – قدرت، پیچیدگی

سفید – خلوص، تمیزی

روانشناسی رنگ‌ها چگونه کار می‌کند؟

اکنون که می‌دانیم روانشناسی رنگ چیست، بیایید نگاهی به نحوه عملکرد آن بیندازیم. رنگ‌ها چگونه بر احساسات و خلق و خوی ما تأثیر می‌گذارند؟ خوب، همه اینها به نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز ما مربوط می شود. مغز ما دائماً اطلاعاتی را از محیط اطرافمان دریافت می‌کند و سعی می‌کند آن را درک کند.
وقتی رنگی را می‌بینیم، مغز ما به طور خودکار آن را با احساسات و مفاهیم خاصی مرتبط می کند. صحنه غیرفعال سازی نمادین HAL 9000 در فیلم استنلی کوبریک 2001: A Space Odyssey را به خاطر دارید؟ رنگ قرمز در آنجا تاکید می کند که وضعیت چقدر وخیم است.

همین امر در مورد وب‌سایت‌ها یا سایر عناصر بازاریابی نیز صادق است. هنگامی که شخصی از وب‌سایت شما بازدید می‌کند، مغز او به طور خودکار رنگ‌هایی را که می‌بیند با احساسات و مفاهیم خاصی مرتبط می‌کند.

روانشناسی رنگ ها در برندینگ

ممکن است تعجب کنید که چرا باید به روانشناسی رنگ ها در بازاریابی اهمیت دهید، چه کمپین‌های بازاریابی آفلاین یا کمپین‌های بازاریابی دیجیتال. به‌هرحال، اگر مردم بخواهند به رنگ‌های مختلف واکنش متفاوتی نشان دهند، آیا تلاش‌های بازاریابی شما فقط تیری در تاریکی نخواهد بود؟
قطعا نه. درک روانشناسی رنگ می‌تواند به شما در ایجاد کمپین‌های بازاریابی موثرتر کمک کند. با انتخاب رنگ‌هایی که احساسات مثبت را برمی‌انگیزند، می‌توانید تصور مثبت‌تری از برند خود ایجاد کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده صحیح از رنگ، شناخت برند را تا 80 درصد افزایش می‌دهد. همچنین ظاهر بصری را تا 93 درصد بالا می‌برد. 85 درصد دیگر از مصرف‌کنندگان به دلیل رنگ خرید می‌کنند.
از طریق انتخاب رنگ در لوگوها، بسته‌بندی‌ها، تابلوها و تبلیغات، کسب‌وکار شما همچنین می‌تواند مشتریان را تحت‌تأثیر قرار دهد تا به‌صورت ناگهانی خرید یا محصول یا خدمات خود را نسبت به رقیب انتخاب کنند.
از سوی دیگر، استفاده از رنگ‌های اشتباه در بازاریابی می‌تواند به کسب‌وکار شما آسیب برساند. به‌عنوان‌ مثال، اگر محصولاتی را برای آرامش (به طور مثال رایحه‌درمانی) می‌فروشید، استفاده از رنگی مانند قرمز تصور اشتباهی ایجاد می‌کند.

چگونه از روانشناسی رنگ ها در کسب و کار خود استفاده کنید

روانشناسی رنگ ها در کسب و کار

اکنون که همه چیز را در مورد روانشناسی رنگ ها می‌دانیم، بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه می‌توانید از آن به نفع خود در بازاریابی استفاده کنید. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، انتخاب رنگ‌هایی که حس مناسبی را در بین مخاطبان هدف شما ایجاد می‌کنند بسیار مهم است. به این ترتیب، می‌توانید کمپین‌های بازاریابی موثرتری ایجاد کنید که باعث افزایش تبدیل و فروش می‌شود. در اینجا چند نکته برای کمک به شما جهت شروع وجود دارد:

مخاطبان هدف خود را بشناسید

اولین قدم این است که بفهمید مخاطب هدف شما چه کسی است. این بسیار مهم است؛ زیرا به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید کدام رنگ برای کسب‌وکار شما بهتر عمل می‌کند. اگر بزرگسالان جوان را هدف قرار می‌دهید، ممکن است بخواهید از رنگ‌های پرانرژی و زنده استفاده کنید. از سوی دیگر، اگر سالمندان را هدف قرار می‌دهید، ممکن است بخواهید از رنگ‌های ملایم و آرام‌تر استفاده کنید.
بنابراین، مطمئن شوید که از خود سؤالاتی مانند “چه احساساتی را می‌خواهم در مخاطبان هدفم برانگیزم؟” بپرسید. و “چه نوع تاثیری می‌خواهم بگذارم؟” هنگامی که پاسخ این سوالات را بدانید، می‌توانید رنگ‌هایی را انتخاب کنید که تصور درستی را ایجاد کنند.

رنگ‌هایی را انتخاب کنید که با هویت برند شما مطابقت داشته باشد

با این حال، همه چیز مربوط به مخاطبان هدف شما نیست. همچنین باید مطمئن شوید که رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید با هویت برند شما مطابقت دارند. پس شما نمی‌خواهید از رنگی استفاده کنید که با برند شما در تضاد باشد. این فقط باعث سردرگمی می‌شود و یادآوری برند شما را برای مردم دشوار می‌کند.
بنابراین، قبل از شروع انتخاب رنگ، کمی زمان بگذارید و به هویت برند خود فکر کنید. رنگ‌هایی که نشان‌دهنده شرکت شما هستند و ارزش‌ها و شخصیت برند شما را منعکس می‌کنند کدام‌اند؟
به‌عنوان‌مثال، اگر برند شما سرگرم‌کننده و مفرح است، ممکن است بخواهید از رنگ‌های روشن مانند نارنجی یا زرد استفاده کنید. اگر برند شما حرفه‌ای‌تر و جدی‌تر است، ممکن است بخواهید از رنگ‌های تیره‌تر مانند آبی یا بنفش استفاده کنید.

مراقب کنتراست باشید

در حالی که رنگ‌های متضاد می‌توانند چشم‌نواز باشند، مهم است که از آنها به اندازه کافی استفاده کنید. اگر از رنگ‌های متضاد بیش از حد استفاده کنید، بازاریابی شما آشفته و غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسد. در عوض، سعی کنید به دو یا سه رنگ مکمل بچسبید. این باعث ایجاد یک طراحی منسجم‌تر می‌شود که حرفه‌ای به نظر می‌رسد.
همچنین در زمینه‌های تیره حتما از رنگ‌های روشن و در زمینه‌های روشن از رنگ‌های تیره استفاده کنید. این بیشترین تضاد بصری را ایجاد می‌کند و توجه را به مواد بازاریابی شما جلب می‌کند.

به رقبای خود توجه کنید

همچنین مهم است که به رقبای خود و رنگ‌هایی که در بازاریابی خود استفاده می‌کنند توجه کنید. همیشه بهتر است از رنگ‌های متفاوت نسبت به رقبای خود استفاده کنید تا بتوانید از بقیه متمایز شوید. به عبارت دیگر، استفاده از رنگ‌های مختلف از رقبای خود به شما کمک می‌کند تا یک برند منحصر به فرد و قابل شناسایی‌تر ایجاد کنید.
البته، این بدان معنا نیست که شما همیشه باید از استفاده از رنگ‌های مشابه با رقبای خود اجتناب کنید. در واقع، استفاده از رنگ‌های مشابه می‌تواند به ایجاد حس اتحاد و همبستگی در بین مشاغل در همان صنعت کمک کند. اگر مطمئن نیستید که رقبای شما از چه رنگ‌هایی استفاده می‌کنند، به وب‌سایت‌ها و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی آنها نگاهی بیندازید.
این به شما ایده خوبی از رنگ‌هایی که بیشتر استفاده می‌کنند و اینکه چگونه می‌توانید از آنها به نفع خود استفاده کنید می‌دهد.

رنگ‌های مختلف را تست کنید

در نهایت، فراموش نکنید که مواد بازاریابی خود را قبل از راه‌اندازی کمپین خود آزمایش کنید. به یاد داشته باشید که روانشناسی رنگ‌ها یک علم دقیق نیست. چیزی که برای یک کسب و کار مفید است ممکن است برای دیگری کارایی نداشته باشد.
به همین دلیل مهم است که رنگ‌های مختلف را آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی برای شما بهتر است. ببینید مردم چگونه به رنگ‌های مختلف واکنش نشان می‌دهند و براساس آن تنظیمات را انجام دهید.
یکی از راه‌های انجام این است که نسخه‌های مختلفی از مواد بازاریابی خود را ایجاد کنید (به عنوان مثال، یک تبلیغ فیس بوک، یک کمپین ایمیل، و غیره) و از رنگ‌های مختلف برای هر کدام استفاده کنید. سپس، نتایج را دنبال کنید تا ببینید کدام رنگ‌ها مؤثرتر هستند.
همچنین می‌توانید از تست A/B برای تست رنگ‌های مختلف در وب سایت خود استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید طرح‌های رنگی مختلفی را برای دکمه‌های فراخوانی خود آزمایش کنید و ببینید کدام یک کلیک بیشتری دارد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *