0

استارت آپ چیست و نمونه های موفق آن

استارت آپ چیست و نمونه های موفق آن

موفق‌ترین استارت آپ‌ها وقتی شروع به کار کردند، در ابتدا هرگز وضعیت خوبی نداشتند. در واقع آنها باید نیاز بازار را برآورده می‌کردند! در این مقاله سعی داریم شما را با مفهوم استارت آپ و نمونه‌های موفق آن در دنیا آشنا کنیم:

استارت آپ چیست؟

استارت آپ یک شرکت تازه تأسیس است که برای توسعه یک محصول یا خدمات منحصر به فرد در بازار ایجاد شده است. به عبارت دیگر، شرکتی است که در مراحل اولیه فعالیت خود قرار دارد.

نوآوری برای استارتاپ‌ها ضروری است، زیرا آنها را قادر می‌سازد تا با سایر صنایع رقابت کنند و پیشروی خود را در بازار حفظ کنند. عموماً با هزینه‌های بالا و درآمد محدود شروع می‌کنند، اما هدف آن رشد و گسترش است و تمرکزشان بر این است که در آینده رشد زیادی داشته باشند. در ابتدا، استارت‌آپ‌ها توسط بنیان‌گذارانشان تأمین مالی می‌شوند.

انواع استارت ‌آپ‌

در این بخش 6 نوع استارت آپ شرح داده شده است:

1. استارت‌آپ‌های سبک زندگی

این نوع استارت‌آپ دقیقاً همان چیزی است که مردم وقتی می‌گویند: “علاقه خود را دنبال کنید و موفقیت شما را دنبال خواهد کرد” به آن فکر می‌کنند. تصور کنید از کودکی عشق واقعی به غواصی آزاد و قلاب ماهیگیری داشته‌اید و می‌خواهید وقتی بزرگ شدید با این سرگرمی زندگی خود را بگذرانید و واقعاً این کار را انجام می‌دهید. ناگهان بعد از قهرمانی در یک مسابقه و چند ویدئوی منتشر شده در یوتیوب، معلوم می‌شود که تأثیرگذار هستید.

سپس وبلاگی را راه اندازی می‌کنید که در آن درباره زندگی خود به عنوان غواص می‌نویسید و همچنین یک فروشگاه کوچک برای فروش اقلام مرتبط با سبک زندگی خود راه‌اندازی می‌کنید. به بیان ساده، استارت‌آپ‌های سبک زندگی، یک نوع کارآفرینی هستند که تصمیم می‌گیرند با چیزی که به آن علاقه دارند و در آن مهارت دارند، درآمد کسب کنند.

موج سوارانی که مغازه‌های لوازم موج سواری دارند، مربیان آوازی که دوره‌های آواز برگزار می‌کنند، رمان نویسانی که برای امرار معاش کتاب می‌نویسند، یوتیوبرهای حرفه‌ای که منبع اصلی درآمدشان از یوتیوب است، برنامه‌نویسان آزاد، هنرمندان تجسمی، تاروت خوان‌ها و غیره. همه آنها کارآفرینان سبک زندگی هستند.

بنابراین هر یک از ما می‌توانیم ایده‌های کسب و کار راه اندازی سبک زندگی داشته باشیم. اگر ما از صمیم قلب دنبال آن باشیم، به احتمال زیاد به کارآفرینان سبک زندگی تبدیل خواهیم شد.

2. کسب و کارهای کوچک و متوسط

یکی از رایج‌ترین انواع استارت‌آپ‌ها هستند. کسب‌وکارهای کوچک مانند فروشگاه‌های مواد غذایی، آرایشگاه‌ها، کافی‌شاپ‌ها، شرکت‌های مشاوره، آژانس‌های مسافرتی، نجاران، لوله‌کش‌ها یا برق‌کارها نیز می‌توانند خود را استارت‌آپ بنامند.

بنیان‌گذاران این نوع استارت‌آپ‌ها هیچ علاقه‌ای به تسلط بر جهان نداشته و شاید ظرفیتی برای آن ندارند. آنها به سادگی نمی‌خواهند برای شخص دیگری کار کنند، و کسب و کار خود را اداره می‌کنند. آنها قرار نیست سرمایه‌گذاری خطرپذیر را افزایش دهند. سرمایه آنها از پس‌انداز خود، برخی وام‌های کسب و کار کوچک از بانک و همچنین از اقوام و دوستان به دست می‌آید.

3. استارت‌آپ‌های گسترش‌پذیر

افرادی مانند ایلان ماسک، استیو جابز یا مارک زاکربرگ، هدفشان کسب درآمد نیست. آن‌ها می‌خواهند با نوآوری‌ها و ایده‌های استارت‌آپی شگفت‌انگیز، حضوری جهانی پیدا کنند. میلیاردها نفر را درگیر کنند و بر این اساس، سودی چند میلیارد دلاری به دست آوردند.

با در نظر گرفتن این دیدگاه، آنها اغلب تیمی متشکل از افراد خارق‌العاده می‌سازند. استارت‌آپ‌های گسترش‌پذیر تنها درصد کمی از شش نوع استارت آپ را تشکیل می‌دهند. آنها اغلب توجه رسانه‌ها و سرمایه گذاران تجاری در سراسر جهان را به خود جلب می‌کنند.

4. استارت‌آپ‌های قابل خرید

برخی استارت‌آپ‌ها با جاه‌طلبی بزرگ‌تر به دنیا می‌آیند، اما در دوره‌ای از رشد خود، در نهایت به غول‌های فناوری فروخته می‌شوند. این استارت‌آپ‌ها را می‌توان به‌عنوان استارت‌آپ‌های قابل خرید در نظر گرفت که اینستاگرام به‌عنوان نمونه آن یاد می‌شود. اینستاگرام در سال ۲۰۱۲ توسط فیس‌بوک به مبلغ ۱ میلیارد دلار خریداری شد.

بسیاری از کارآفرینان کسب و کار را به این روش انتخاب می‌کنند زیرا متوجه می‌شوند با در دسترس بودن اتصال به اینترنت، تلفن‌های هوشمند و … هزینه توسعه محصول و بازاریابی در دهه‌های گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافته است. تقریباً همه می‌توانند با کارت‌های اعتباری و لپ تاپ خود چیزی بسازند. بنابراین آنها یک محصول می‌سازند، آن را به بازار می‌آورند و سپس زمانی که ارزشش بالا رفت، آن را به یک شرکت بزرگ می‌فروشند.

5. کارآفرینی سازمانی

این نوع استارت‌آپ متعلق به شرکت‌های بزرگ است که به آن کارآفرینی شرکتی نیز می‌گویند. زمانی که یک غول فناوری می‌خواهد به بازارهای جدید گسترش یابد یا محصولات و خدمات جدیدی را عرضه کند، ساختار و فرهنگ فعلی شرکت برای او مناسب نیست. آن‌ها می‌توانند یک استارت‌آپ قابل خرید بخرند یا خودشان یک استارت‌آپ جدید بسازند.

6. کارآفرینان اجتماعی

این نوع استارت‌آپ مشتاق ایده‌های راه اندازی کسب و کار است که دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می‌کند. آنها بیشتر به تأثیراتی که می‌توانند بگذارند اهمیت می‌دهند تا ثروتی که می‌توانند به دست آورند. ما اغلب آنها را به عنوان سازمان‌های غیر انتفاعی، می‌شناسیم.

سخن پایانی

در صورتی که ایده کارآفرینی یا استارتاپی در ذهن دارید با مراجعه به وب سایت پویان ایده می‌توانید ایده خود را به صورت رایگان ثبت کنید. در این سایت ایده شما برای جذب حامی به سرمایه گذاران نمایش داده می‌شود

استارت آپ های موفق دنیا

استارت آپ چیست و نمونه های موفق آن

استارت‌آپ‌ها فرصتی عالی برای سرمایه‌گذاران و کسب سود در جایی است که رقابت شدیدی وجود ندارد. خالقان یک ایده می‌توانند با حمایت افراد بانفوذ و ثروتمند آن را محقق کنند. ما تصمیم گرفتیم تا 10 استارتاپ معروف و سودآور جهان را به شما معرفی کنیم.

Uber

یک شرکت فعال در زمینه خدمات حمل و نقل است که هیچ خودرویی ندارد و درآمد آن از پورسانتی است که از رانندگان خود می‌گیرد. این شرکت در سانفرانسیسکو مستقر است. خدماتی مانند حمل و نقل مسافر، تحویل غذا، تحویل بسته، پیک، حمل و نقل بار را ارائه می‌دهد.

Airbnb

یک شرکت آمریکایی که در سانفرانسیسکو مستقر است و در سال 2008 تأسیس شد. Airbnb خدمات گردشگری همچون اجاره ویلا و خانه را از طریق وب سایت و نرم افزار موبایل انجام می‌دهد. Airbnb مالک هیچ ملکی نیست و درآمد آن از کمیسیون‌های دریافتی است.

ByteDance

این شرکت توسط Zhang Yiming در سال 2012 تأسیس شد و به سرعت به یکی از پیشروترین شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی در جهان تبدیل شد. از سال 2015 در سرتاسر جهان فعال بوده و 1.9 میلیارد کاربر فعال ماهانه در تمام پلتفرم‌های خود دارد.

بایت دنس بیشتر در اروپا با پورتال ویدئویی TikTok شناخته شده است. از مارس 2021، ارزش معاملات خصوصی آن 250 میلیارد دلار برآورد شد. در 9 نوامبر 2017، ByteDance استارت‌آپ رسانه‌های اجتماعی Musical.ly مستقر در شانگهای را به مبلغ 1 میلیارد دلار خریداری کرد. آنها Musical.ly و خرید قبلی خود یعنی Flipagram را در 2 اوت 2018 در TikTok ادغام و نام TikTok را ایجاد کردند.

Didi Chuxing

DiDi Chuxing یک شرکت حمل و نقل سیار است که دفتر مرکزی آن در پکن است. گاهی اوقات از آن به عنوان Uber چین یاد می‌شود. این شرکت در سال 2012 تأسیس شد و دارای 13000 کارمند شرکتی است. DiDi در سراسر آسیا، اقیانوسیه، آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای مرکزی و روسیه فعالیت می‌کند.

Stripe

یک سرویس پرداخت آنلاین همانند پی پال است. Stripe در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا مستقر است و خدمات این شرکت در 25 کشور ارائه می‌شود. برادران پاتریک و جان کولیسون ایرلندی تبار، از سال 2009 نرم افزار Stripe را توسعه داده‌اند.

در ژانویه 2010، Stripe سرمایه اولیه را از Y Combinator دریافت کرد. در سال 2012، استرایپ 18 میلیون دلار از سرمایه گذاران خود در یک دور تأمین مالی جمع آوری کرد. درآمد سالانه برای سال 2016 توسط 450 میلیون دلار برآورد شد. در سال 2021 این شرکت بیش از 4000 کارمند دارد.

SpaceX

این استارتاپ در زمینه حمل و نقل فضایی فعالیت دارد. در سال 2001، ایلان ماسک، پروژه‌ای برای ایجاد یک گلخانه تجربی مینیاتوری و رشد گیاهان در مریخ، را ارائه کرد. SpaceX در سال 2010 به عنوان اولین شرکت خصوصی شناخته شد که محموله‌ای را به مدار فرستاد و آن را دست نخورده به زمین بازگرداند.

Epic Games

Epic Games هم توسعه دهنده و هم توزیع کننده بازی است. این شرکت به دلیل موفقیت Fortnite و همچنین به خاطر فروشگاه Epic Games خودش به طور گسترده‌ای شناخته شده است. در این فروشگاه شما امکان خرید و بازی آنلاین بازی را دارید.

DJI

یک شرکت فناوری چینی است که در زمینه پهپادها فعالیت دارد. در واقع می‌توان گفت این شرکت سازنده هواپیماهای بدون سرنشین برای فیلم‌برداری و عکاسی و دوربین‌های اکشن است.

Grab

Grab به‌عنوان یک اپلیکیشن حمل و نقل شروع به کار کرد و خدمات خود را به حمل‌ونقل، تحویل غذا، خواربار، تحویل بسته‌ها و خدمات مالی گسترش داد. برنامه Grab تاکسی‌ها و ماشین‌های کرایه شخصی را از طریق یک سیستم اشتراک گذاری موقعیت مکانی به مسافران مجاور اختصاص می‌دهد.

One97

One97 یک استارتاپ ساخته شده توسط کشور هند است. این استارتاپ در سال 2000 توسط آقای ویجی شارما راه اندازی شد. خدمات تجاری و پرداخت آنلاین را از طریق گسترده‌ترین پلت فرم ابری برنامه‌های مخابراتی هند به میلیون‌ها مصرف کننده تلفن همراه ارائه می‌دهد.

سخن پایانی

در صورتی که ایده کارآفرینی یا استارتاپی در ذهن دارید با مراجعه به وب سایت پویان ایده می‌توانید ایده خود را به صورت رایگان ثبت کنید. در این سایت ایده شما برای جذب حامی به سرمایه گذاران نمایش داده می‌شود

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *